Облаштована зелена зона (сквер) біля будинків 75, 75-А, 71 та 63 по пров. Героїв Бресту Відхилений

Доданий
04.10.2019
Номер
118
Спорт

Облаштування невеликого зеленого куточку для прогулянок з дітьми, відпочинку мешканців мікрорайону - огородженого скверу з газоном, декоративними деревами та кущами, системою поливу, вимощеними плиткою доріжками, лавами, урнами для сміття, освітленням.
Зараз на цій ділянці знаходиться піщаний пустир та стихійна стоянка автотранспорту. У вітряну погоду пил і пісок летить у вікна прилеглих будинків.

Автор проєкту
Любов
Любов Калитка
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Молокозавод (включає мікрорайон №12)
Адреса
пров. Героїв Бресту, 75, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики малої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Благоустрій міських територій;
Енергозбереження і використання альт. джерел енергії в гром. місцях.

Відповідність тематики комунальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики соціальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Чи відповідає земельна ділянка переліку рекомендованих місць

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

На земельній ділянці, яка планується бути використаною для облаштування скверу, знаходиться піщаний пустир та несанкціонована стихійна автостоянка. У вітрянну погоду пил, пісок, курява летить у вікна мешканців навколишніх будинків, забруднюючи помешкання, заважаючи дихати, та разом з вихлопними газами від автомобілів зі стихійної та прилеглої стаціонарної автостоянки створює несприятливе екологічне становище для мікрорайону.
Крім того, у даній місцевості відсутні інші облаштовані зелені зони, парки чи сквери, де мешканці могли б проводити вільний час, гуляти та дихати чистим повітрям. Сквер біля будинку 63 по пров. Героїв Бресту не облаштований належним чином, полив зелених насаджень там відсутній, тому у літній час зелена рослинність на цій ділянці вигорає і гине, перетворюючи цю зону на напівпустелю.
Враховуючи склад грунтів у даній місцевості (піски), для підтримання зеленої зони у належному декоративному стані конче потрібне використання постійної системи поливу.
Зелена зона у пропонованому місці забезпечила б необхідний санітарний кордон між автостоянкою та житловим будинком 75 по вул. Героїв Бресту.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Діти (віком до 14 років), молоді матері з немовлятами, молодь (віком від 14 до 35 років), люди похилого віку (від 55 років і старші), люди середнього віку у вільний від роботи час або безробітні. Орієнтовна кількість таких категорій у прилеглих будинках складе від 2300 до 3000 осіб, більшість з яких жінки.

2.3. Мета проектної пропозиції

Забезпечити можливість всіх категорій мешканців міста та мікрорайону для фізичного та морального відпочинку, релаксації, проведення вільного часу на лоні природи, психологічного розвантаження та зниження стресовості, задоволення естетичних, психологічних та духовних потреб населення, рекреація, благоустрій та облаштування занедбаних територій, пустирів, покращення екологічного стану територій, озеленення міського простору.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Розробити проектно-кошторисну документацію щодо відведення відповідної земельної ділянки під сквер, облаштування її належним чином, розміщення автоматичної системи поливу, необхідних елементів благоустрою.
2. Підготувати територію для облаштування газону і зелених насаджень: прокласти автоматизовану систему поливу, підключити її до міської мережі водопостачання, встановити бордюри для пішохідних доріжок, підготувати основу під укладання плитки, укласти тротуарну плитку, завезти та розрівняти грунт; обладнати опори для паркану, ворота для входу та встановити металеву огорожу.
3. Згідно запланованого кошторису придбати та встановити відповідні паркові елементи та конструкції: паркові лави, урни для сміття, паркові ліхтарі на сонячних батареях.
4. Придбати відповідні саджанці та насіння, провести насадження декоративних дерев та кущів, їх підживлення, посів газонних трав.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Розробити проектно-кошторисну документацію щодо відведення відповідної ділянки під сквер, облаштування її належним чином, розміщення автоматичної системи поливу, необхідних елементів благоустрою.
Цей вид робіт здійснюватиметься у співпраці з відповідними відділами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради шляхом залучення кваліфікованих та досвічених спеціалістів у сфері розробки відповідних проектних та фінансових документів.

2. Підготувати територію для облаштування газону і зелених насаджень: прокласти автоматизовану систему поливу, підключити її до міської мережі водопостачання, встановити бордюри для пішохідних доріжок, підготувати основу під укладання плитки, укласти тротуарну плитку, завезти та розрівняти грунт; обладнати опори для паркану, ворота для входу та встановити металеву огорожу.
2.1. Придбання та замовлення робіт по встановленню автоматизованої системи поливу, під'єднаної до міської мережі водопостачання.
2.2. Придбання та замовлення робіт по встановленню (монтажу) бордюру (поребрику 500/200/60мм) для пішохідних доріжок, укладання, бетонування.
2.3. Придбання та завезення щебеню та піску для підготовки до укладання плитки.
2.4. Замовлення та проведення робіт по підготовці основи для укладання тротуарної плитки, укладання щебеню та піску.
2.5. Придбання та завезення тротуарної плитки, замовлення та виконання робіт по укладанню плитки.
2.6. Замовлення та виконання робіт по облаштуванню жолобів для зливу дощов. води у тротуарній плитці.
2.7. Придбання, завезення та проведення робіт по укладанню (розрівненню) грунту під газон (чорнозему).
2.8. Замовлення та виконання робіт по встановленню (бетонуванню) опор для паркану, воріт (хвірток).
2.9. Придбання та завезення секцій паркану, замовлення та виконання робіт по їх монтажу.

3. Згідно запланованого кошторису придбати та встановити відповідні паркові елементи та конструкції: паркові лави, урни для сміття, паркові ліхтарі на сонячних батареях.
3.1. Придбання, транспортування, замовлення та виконання робіт по встановленню паркових лав.
3.2. Придбання, транспортування, замовлення та виконання робіт по встановленню урн для сміття.
3.3. Придбання, транспортування, замовлення та виконання робіт по встановленню паркових ліхтарів на сонячних батареях.

4. Придбати відповідні саджанці та насіння, провести насадження декоративних дерев та кущів, їх підживлення, посів газонних трав.
4.1. Придбання та транспортування саджанців наступних декоративних дерев та кущів: барбарис Тунберга, будлея Давида, самшит вічнозелений, кизильник блискучий, гортензія деревовидна, бірючина звичайна, сніжноягідник доренбоза, спірея верболиста, вейгела "Брістол Рубі", клен пальмолистий "Атропурпуреум", каштан кінський, береза повисла "Фастигіата", граб звичайний, глід однопестичний "Компакта", верба цільнолиста "Фламінго"; насіння газонних трав (суміш для газону), добрив для рослин.
4.2. Замовлення та виконання робіт по насадженню декоративних дерев та кущів, посіву та заскороджування насіння газонних трав.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

В результаті реалізації всіх необхідних заходів по облаштуванню проектованого скверу буде отримано належним чином організовану та забезпечену всіма необхідними елементами, невелику, але затишну, зелену паркову зону у "спальному" районі міста площею 3250 кв.м з поливним газоном площею 3007 кв.м та більше ніж 20 видами високодекоративних зелених насаджень; частково освітлено прибудинкову та прилеглі території, ліквідовано занедбаний пустир, зупинено деградацію та вивітрювання грунтів у міській зоні, зменшено забруднення атмосферного повітря у місті пилом та викидами автомобілів, покращено екологічне становище у зоні густонаселеної міської забудови, створено санітарний кордон між об'єктом підвищеної екологічної небезпеки (автостоянкою) та житловою забудовою, забезпечено можливістю культурного тихого й екологічного відпочинку більшість соціальних категорій місцян, що особливо цього потребують (діти, молоді матері, молодь, люди похилого віку) загальною кількістю близько 3000 осіб, задоволено їх естетичні та психологічні потреби.

Наявність довідки або інформаційної згоди керівника комунальної установи щодо ознайомлення з проектом (для КОМУНАЛЬНИХ проектів)

Ні.
Ні

Чи інформували Ви мешканців прилеглих будинків чи мікрорайону щодо подачі проекту?

Так.
Так

Фотографії