Улаштування нового дитячого ігрового майданчика по вул. Європейськiй, буд. 74,72,72а у м. Кременчук Брав участь

Доданий
09.10.2017
Номер
34
Спорт

Головна мета проекту є будівництво сучасного, безпечного для життя дiтей дитячого ігрового майданчика у дворі багатоквартирних будинків №74, 72, 72а, 70 . Новий майданчик дасть змогу органiзувати дозвiлля дiтей рiзного вiку, зробити дітлахів фізично - розвиненими та соціально - адаптованими людьми, а також подарувати радість дитинства у своєму дворі.

Автор проєкту
Аліна
Аліна Бабич
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Молокозавод (включає мікрорайон №12)
Адреса
вул. Європейська (Щорса), 74, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
1). Майданчики і зони відпочинку: спортивні майданчики у визначених місцях; дитячі майданчики у визначених місцях; рекреаційні зони (зелені зони, зони відпочинку) у визначених місцях; майданчики для вигулу собак.

2.1. Існуюча ситуація

Наш двір має чималу територію, але немає дитячого майданчика. На території нашого двору знаходиться захаращене футбольне поле з виламаними дошками, ржавими цвяхами і камінням. Дітям там небезпечно знаходитись. На території є дитячий майданчик, на який приходять діти з відусюди, оскільки територія їх дворів не дозволяє мати свої майданчики. Але майже кожна конструкція, яка знаходиться на цьому майданчику, не відповідає вимогам безпеки. Цьому дитячому майданчику майже 29 років, за весь цей період конструкції (гойдалки, дитячі гірки) не раз потребували термінового ремонту. Небайдужі батьки не однократно проводили зварювальні роботи та інші заходи для того, щоб наші діти відчували себе більш менш безпечно. Але кожна річ має свій моральний та фізичний знос, і іти на ризик здоров’я і безпеки своєї дитини ми повинні кожен день. Скільки б ми не додавали своїх зусиль, ми не можемо покращити стан цих металевих конструкцій і забезпечити своїм дітлахам безпечний відпочинок.
Поряд розташований ігровий дитячий майданчик у сквері «Сосновий», але він переповнений школярами, і гуляючи з малечою постійно хвилюєшся за те, щоб їх не збили з ніг чи не зачепили.
Кременчук ще не оговтався від трагедії на дитячому майданчику, яка сталася пару років тому. Навіть у страшному сні не хочеться уявляти, що буде якщо не налагодити безпеку в нашому дворі.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Двір утворюють 3 дев’ятиповерхових та 2 п`ятиповерхових дома. Тут проживає багато сімей, які мають по двоє чи по троє діточок, і дуже зручно гуляючи з немовлям наглядати за старшими дітьми. Дуже тішить те, що з кожним роком кількість дітей зростає, адже діти – це наше майбутнє і тільки від нас залежить якими вони зростуть людьми. По попередньому опитуванню, наш проект підтримають мінімум 500 людей.

2.3. Мета проектної пропозиції

Надати дітям місце для активного відпочинку, щоб і великим і маленьким дітлахам була можливість насолоджуватися веселими іграми на свіжому повітрі та щасливим, яскравим дитинством; дати змогу нашим дітям вирости фізично-розвиненими та соціально - адаптованими у нашому суспільстві.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1) Зробити проектну кошторисну документацію щодо дитячого ігрового майданчику;
2) Підготовка території для майданчика;
2) Закупівля, транспортування та установка ігрового інвентарю;
3) Укладка ударопоглинального покриття на майданчику.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1) Зробити проектну кошторисну документацію щодо дитячого ігрового майданчику;
2) Підготовка території для майданчика;
2) Закупівля, транспортування та установка ігрового інвентарю;
3) Укладка ударопоглинального покриття на майданчику.
4) Виконати благоустрій прилеглої території.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

1) Поява по вул.Європейській між будинками 74,72,72а сучасного ігрового майданчика з елементами благоустрою за створеними умовами для відпочинку дітей та їх батьків. Цим можуть на постійній основі користуватися близько 50 дітей та батьків.
Якісні результати:
- покращення умов відпочинку дітей різного віку;
- мешканці усіх сусідніх домів зможуть відвідувати майданчик зі своїми дітьми для відпочинку, спілкування і розваг;
- сприяння гармонічного фізичного і соціального розвитку кожної дитини;
- встановлення тісного зв’язку між великими та маленькими мешканцями мікрорайону.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Так.
Так, відповідає.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент житлово-комунального господарства