Осередок безпечного гармонічного розвитку дітей різних вікових категорій (вул. О. Древаля, 29) Реалізований

Доданий
29.10.2018
Номер
34
Спорт

Створення розважально-спортивного майданчика на прилеглій до будинку 29 по вул. О. Древаля території та встановлення захисної огорожі на межі з проїжджою частиною з метою гармонічного розвитку дітей різних вікових категорій та забезпечення їх безпеки

Автор проєкту
Бюджет
325 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Нагірна 2 (включає мікрорайони №№5, 10, 11)
Адреса
вул. Олексія Древаля (Петровського), 29, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої та малої проектних пропозицій пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Благоустрій міських територій

Відповідність тематики загальноміської проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

У наш час електронні гаджети та комп'ютерні технології все більше заповнюють життя дітей різного віку.
Завдання нас, дорослих, створити в першу чергу такі умови, які б дозволили заохотити підростаюче покоління до активних способів проведення вільного часу.
Заявлена територія задовольняє всим вимогам по площі та розміщенні. Проте ігрові елементи, які були здані в експлуатацію разом з будинком (1982 р.), не тільки не виглядають привабливими та сучасними, але їх безпечність та відповідність вимогам дитини викликає сумніви .
Більше того, мова йде не тільки про ігрові об'єкти для малюків, але й про спортивне спорядження (по факту - один турник). Так, воно постійно підфарбовується, але ж що у основі?! Іржаві труби, котрі давно втратили свою міцність.
При цьому даний майданчик користується попитом як у дітей будинку, так і у мешканців приватного сектору поблизу, дітей працівників пожежної частини та вихованців дитсадочку, що слідують повз.
Крім того, якщо до цього додати відсутність належної огорожі від проїжджої частини (у зв'язку з аварійною ситуацією на Пивзаводському мосту, транспортний потік збільшився у рази), картина плачевна.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Орієнтована кількість дітей (згідно з даними прилеглого будинку) - приблизно 30 осіб різного віку (від 3 міс. до 16 років), не враховуючи дітей, що проживають на території пожежної частини та мешканців приватного сектору, для яких цей майданчик є найближчим. Крім того, так як майдначик знаходиться на шляху від дитячого садочку до зупинки, він користується великим попитом у вихованців цього садочку, особливо у період з 17.00

2.3. Мета проектної пропозиції

Створення комфортних та безпечних умов для дозвілля дітей різного віку (малюки, школярі, підлітки) для забезпечення їх потреби у розвитку та фізичному вихованні

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Розробити проектно-кошторисну документацію.
2. Демонтувати старі об'єкти дитячого майданчика та залишки асфальту, підготувати територію.
3. Згідно з наданим проектом та кошторисом узгодити, придбати та встановити елементи та конструкції, здати в експлуатацію

Придбання та встановлення елементів благоустрою здійснити виключно у підприємств, які мають дозволи та ліцензії на виготовлення продукції згідно діючого законодавства, передбачають безпечне використання елементів та гарантують якість продукції.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Знайти підрядну організацію, що відповідає вимогам, та заключити договір на проведення робіт.
2. Підготувати територію (демонтувати старі об'єкти, залишки асфальту, розчистити та вирівняти територію, викопати ями для нових).
3. Закупити об'єкти (розрахунки велись згідно з інформацією з сайту https://bebiki.biz/, перелік у кошторисі).
4. Закупити та завезти будматеріали (цемент, пісок, гранвідсів).
5. Встановити елементи.
6. Вирівняти поверхню майданчика гранвідсівом після встановлення.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Основний очікуваний результат - створення осередку відпочинку, дозвілля та спортивного виховання для дітей та підлітків, заохочення до фізичного розвитку, а також - безпека перебування на вулиці.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям

Так.
Так. Дитячий майданчик.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент житлово-комунального господарства.