Відбулося засідання Робочої групи з питань впровадження Громадського бюджету

17 серпня відбулося засідання Робочої групи Громадський Бюджет Кременчука в режимі відеоконференцзв'язку. Під головуванням першого заступника міського голови - голови Робочої групи Пелипенка В.М. було розглянуто декілька питань: а) Зміни до міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки» та її Положення б) Питання перерозподілу коштів в рамках міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки».

17 серпня відбулося засідання Робочої групи Громадський Бюджет Кременчука в режимі відеоконференцзв'язку.
Під головуванням першого заступника міського голови - голови Робочої групи Пелипенка В.М. було розглянуто декілька питань:
а) Зміни до міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки» та її Положення
б) Питання перерозподілу коштів в рамках міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки».

На засіданні були затверджена міська цільова програма «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки» та її Положення для подальшого винесення на сесію Кременчуцької міської ради та засідання виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.

Також було вирішено перерозподілити залишок коштів з проєктів «Будівництво мотузкового парку розваг на території комунального закладу культури «Міський парк культури і відпочинку «Придніпровський» та «Будівництво Роллердрому зі штучним покриттям на території комунального закладу культури і відпочинку «Парк Крюківський» на проєкт «Капітальний ремонт з відновленням елементів благоустрою зі створення дитячої зони творчості та відпочинку в Кременчуцькому ліцеї № 5 імені Т. Г. Шевченка Кременчуцької міської ради Полтавської області за адресою : провулок Героїв Бреста, 65 в м. Кременчуці Полтавської області» для виконання додаткових робіт по цьому об’єкту у зв'язку з пошкодженням цоколя будівлі, роботи по якому в проєкті не були передбачені.

На завершення, член РГ Захаріна Олена наголосила - що «Громадський бюджет це місток між мешканцями та владою. Це можливість відтворити довіру і покращити наше життя задля загального блага. Для цього я є в Робочій групі. Але цей інструмент, можливо використовувати по різному. В цьому випадку, я бачу зловживання моєю довірою і тому, вирішили сказати про це відверто. В пункті 5.2. Положення зазначено про те, що жодна політична сила не має права використовувати проєкти в своїх власних інтересах. При реалізації проєкту на річці Сухий Кагамлик встановлено паспорт об’єкту.
Ми всі частини одного цілого, але я наполегливо пропоную, будь-ласка, сьогодні ж, приберіть цей вислів! Або зафарбуйте, або дозвольте мені це зробити. Сьогодні ж приберіть цю фразу з паспорту об’єкту. Вона все ще там. Я також пропоную більш конкретно прописати пункти, те, що ми зробили, і я дякую вам, на наступний рік. А також вважаю важливим повідомити, якщо цей вислів залишиться на паспорті сьогодні до завершення дня, та будуть виявлені по іншим об’єктам, мені доведеться, я не бажаю, але доведеться використовувати силу соціальних мереж, газет, телебачення та інші можливості, задля надання цієї ситуації ще більшого розголосу. Будь-ласка почуйте мене! Це не є правильним, що зараз відбувається! Дякую!».

Онлайн трансляція засідання - https://kremen.gov.ua/index.php?view=single-news&news-id=18699&fbclid=IwAR3WfiVxBKVW2vJzwzA94NDV4VlTCQqtIvoaos3SvvN3zvDTSbR2lz7DmmA