ОГОЛОШУЮТЬСЯ консультації з громадськістю для напрацювання змін до проекту міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки»

З 15 лютого по 15 березня 2018 року проходитимуть консультації з громадськістю для напрацювання змін до проекту міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки».

З 15 лютого по 15 березня 2018 року проходитимуть консультації з громадськістю для напрацювання змін до проекту міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки».

Мета консультацій з громадськістю: врахування громадської думки і потреб жителів міста при плануванні і реалізації конкурсу Громадського бюджету міста Кременчука, покращення процесу його реалізації; створення умов для участі громадян у розробленні проектів відповідних рішень.

Очікуваний результат проведення консультацій з громадськістю: внесення змін до проекту міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки» з урахування громадської думки.

Консультації з громадськістю є однією з успішних партисипативних (учасницьких) практик, завдяки яким громадяни можуть впливати на прийняття рішень органів місцевого самоврядування, є формою участі членів територіальної громади міста в місцевому самоврядуванні.

Консультації з громадськістю проводяться згідно ст. 22. Статуту територіальної громади міста Кременчука, затвердженого рішенням Кременчуцької міської ради Полтавської області від 27.09.2016 https://kremen.gov.ua/index.php/rozdil/gromadyanam/misto/statut

Ініціатор консультацій:  сектор підтримки партисипативних практик відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області.

При проведенні консультацій з громадськістю обговорюються питання, ініційовані шляхом подання відповідних пропозицій до виконавчого комітету Кременчуцької міської ради на ім’я міського голови, викладені в письмовому зверненні.

Пропозиції від громадян і колективів громадян (без статусу юридичної особи) можна подати до 12 березня 2018 року онлайн через електронне звернення https://petition.kremen.gov.ua, або звернувшись особисто у  відділ по роботі із зверненнями громадян виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області, адреса вул. Першотравнева, 1, дні і години прийому: понеділок-четвер 08.00-12.00, 13.00-17.15; п'ятниця 08.00 12.00, 13.00-16.00.

Звернення приймаються від депутатів міської ради, консультативно-дорадчих органів, утворених при органах місцевого самоврядування, громадських об’єднань, органів самоорганізації населення, окремих членів територіальної громади, представників міських засобів масової інформації, підприємств, товариств та організацій усіх форм власності, легалізованих відповідно до законодавства та ін.

Депутатські звернення і звернення від юридичних осіб подаються у відділ по роботі з документами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області (площа Перемоги, 2, приміщення міськвиконкому, кабінет. 116, 1 поверх, ліве крило).

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Після закінчення кінцевого терміну консультацій буде проведене підсумкове консультативне засідання – публічне громадське обговорення поданих пропозицій у вигляді розширеного засідання робочої групи з питань впровадження громадського (партисипаторного) бюджету в місті Кременчуці.  

 

Контактна особа: Роман Каць, завідувач сектору підтримки партисипативних практик відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області.

Телефон для довідок: (096) 096-49-80.

Детальніше про Громадський бюджет Кременчука:

https://kremen.pb.org.ua

https://www.facebook.com/groups/kremgrombud

 

Інформаційна довідка:

Громадський бюджет м. Кременчука (бюджет участі, партисипативний бюджет) – це демократичний процес, який надає можливість жителям міста брати участь у розподілі коштів міського бюджету шляхом розробки та подачі на розгляд виконавчих органів влади проектних пропозицій (проектів) щодо розвитку міста та голосування за них. Жителі міста у поточному році можуть подавати проекти, пов’язані з покращенням умов проживання у Кременчуці та вирішенням різних місцевих проблем, брати участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як місцева влада реалізує проекти-переможці у межах суми Громадського бюджету в наступному році.

У 2016 році до реалізації Громадського бюджету м. Кременчука було залучено більше 10 тисяч кременчужан. 9091 особа взяла участь у голосуванні за проекти, подані авторами на конкурс. Було подано 70 проектів, допущено до голосування 53 проекти, визначено 11 проектів-переможців.

У 2017 році до реалізації Громадського бюджету м. Кременчука було залучено більше 15 тисяч кременчужан. 7641 громадян взяли участь у голосуванні за проекти, подані авторами на конкурс. Було подано 65 проектів, допущено до голосування 56 проектів, визначено 11 проектів-переможців.