Оголошення про початок громадських консультацій

Сектор підтримки партисипативних практик розробив план громадських консультацій з мешканцями територіальної громади щодо підсумків програми «Громадського Бюджету м. Кременчука на 2016-2020 роки» та напрацювань змін до цільової програми «Громадський бюджет на 2021-2025 роки» та її Положення.

Оголошення про початок громадських консультацій

Сектор підтримки партисипативних практик розробив план громадських консультацій з мешканцями територіальної громади щодо підсумків програми «Громадського Бюджету м. Кременчука на 2016-2020 роки» та напрацювань змін до цільової програми «Громадський бюджет на 2021-2025 роки» та її Положення.

Консультації з громадськістю є однією з успішних партисипативних (учасницьких) практик, завдяки яким громадяни можуть впливати на прийняття рішень органів місцевого самоврядування, є формою участі членів територіальної громади в місцевому самоврядуванні.

Консультації з громадськістю проводяться згідно з ст. 22. Статуту територіальної громади міста Кременчука, затвердженого рішенням Кременчуцької міської ради Полтавської області від 27 вересня 2016 року.

Мета консультацій: виявити нові виклики та врахувати думку громадськості, щодо вдосконалення Громадського бюджету.

Очікуваний результат: внести зміни в цільову програму «Громадський бюджет на 2021-2025» та її Положення з урахуванням громадської думки.

Ініціатор консультацій: сектор підтримки партисипативних практик відділу з питань внутрішньої політики апарату міського голови виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області.

Консультації будуть проходити у декілька етапів:

І етап – Підсумки Громадського Бюджету 2016-2020 років (18 лютого – 05 березня 2021 року):

- анкетування мешканців міста, авторів проєктів, представників структурних підрозділів (головних розпорядників коштів);

- проведення інтерв’ю авторів та представників структурних підрозділів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області;

- обробка та оприлюднення інформації з анкет та інтерв’ю.

ІІ етап – Залучення мешканців Потоківського старостинського округу до Громадського Бюджету Кременчука (09 березня – 19 березня 2021 року::

- анкетування мешканців міста, Потоківського старостинського округу, представників структурних підрозділів (головних розпорядників коштів);

- проведення інтерв’ю мешканців міста, Потоківського старостинського округу, представників структурних підрозділів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області;

- обробка та оприлюднення інформації з анкет та інтерв’ю.

ІІІ етап - Напрацювань змін до цільової програми «Громадський бюджет на 2021-2025 роки» та її Положення (22 березня – 05 квітня 2021 року):

- анкетування мешканців Кременчуцької територіальної громади, представників структурних підрозділів (головних розпорядників коштів);

- проведення фокус груп у різних мікрорайонах Кременчуцької територіальної громади;

- обробка та оприлюднення інформації з анкет та фокус груп.

ІV етап - Підсумкова зустріч по результатам І, ІІ та ІІІ етапів громадських консультацій та затвердження змін на засіданні робочої групи з питань впровадження Громадського бюджету.

Пропозиції від мешканців приймаються також у письмовому вигляді на електронну пошту сектора: gbk@kremen.gov.ua або через управління по роботі зі зверненнями громадян виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області за адресою: пл. Перемоги, 2, згідно з графіком роботи виконавчого комітету до 05 квітня 2020 року.

Звернення приймаються від депутатів міської ради, громадських організацій, органів самоорганізації населення, мешканців територіальної громади, представників міських засобів масової інформації, підприємств, товариств та організацій усіх форм власності, легалізованих відповідно до законодавства та ін.

Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

Контактні особи:

Перевезенцев Євген – завідувач сектору підтримки партисипативних практик моб. телефон – 0965319809, 743861;

Іванова Анна – головний спеціаліст сектору підтримки партисипативних практик, моб. телефон – 0988989123, 743861.