Одяг має право на друге життя!! Брав участь

Доданий
30.09.2020
Номер
97
соціальний захист

Даний проєкт передбачає встановлення у місті спеціальних контейнерів для сбору речей містян у гарному стані, які через певні причини вже їм не потрібні (наприклад, "вийшли з моди", перестали подобатися, не підходять по розміру та ін.)

Автор проєкту
Олеся
Олеся Разумна
Бюджет
120 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Центр (включає мікрорайони №№14,15, 16,17)

Опис

Відповідність тематики проєкту пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Соціальний захист, екологія, освіта

Існуюча ситуація

Сучасний стан життя (зокрема, соціальному та екологічному розрізі) в усьому світі загалом та в Україні, зокрема, змушує населення відшукувати шляхи хоча б незначного його поліпшення у звичних, здавалося б, напрямках. Зокрема, ще десятиліття тому мало хто замислювався над тим, що надмірна купівля одягу (значна частка якого не використовується і опиняється на смітнику), є однієї з найбільших причин забруднення атмосфери та водних та земельних ресурсів. Саме через це в останні роки все більше розповсюдження набирає так формування повторного використання предметів одягу. Дане направлення має комплексний характер та полягає, зокрема, у реалізації наступних заходів. Наприклад, встановленні контейнерів для збору непотрібного, але такого, що знаходиться у доброму стані одягу (такі відомі бренди одягу як Zara, H&M одними з перших встановили у приміщеннях відповідні контейнери. Якщо аналізувати український досвід з данного питання, контейнери для сбору речей встановлено, зокрема, у Києві, Одесі, Львові, причому спостерігається тенденція до збільшення їх кількості. Щодо Кременчука, в місті також можна інколи помітити біля смітника купи непотрібних речей. Однією з причин такої ситуації є те, що більшість мешканців не завжди має чітке уявлення щодо того, куди саме можливор віддати речі (особливо одяг для дорослих).
Крім того, існують категорії населення, які не мають можливості придбати новой одяг, тому для них найкраща підтримка - це надання попередньо використаного одягу та взуття, які знаходяться у нарному стані.

Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проєкту

1. Мешканці міста, які мають непотрібний, але ще придатний для використання одяг та прагнуть поділитися з ним із малозабезпеченим населенням. 2. За можливістю, представники соціальної сфери, які працюють із малозабезпеченими категоріями громадян та мають змогу передати їм необхідні речі. 3. Школярі, студенти та інші категорії населення, зацікавлені у тому, яким чином можна дати одягу «друге життя».

Мета проєкту

Формування у мешканців міста так званої «культури повторного використання речей»

Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Встановлення спеціальних контейнерів для збору одягу з метою його подальшої передачі соціально незахищеним категоріям осіб.
2. Формування у широких верств населення Кременчука уявлення щодо того, які шляхи використання речей є актуальними та яким чином це буде корисним для малозабезпечених осіб
3. Формування серед молоді (школярів та студентів), а також інших зацікавлених осіб уявлення стосовно основних способів поводження із одягом, що дасть змогу «подарувати» йому друге життя.

Результати (кількісні і якісні) реалізації проєкту

Формування та розвиток у мешканців міста "культури повторного використання одягу", забезпечення малозабезпечених категорій населення необхідними предметами одягу

Земельна ділянка, приміщення, об’єкт на якій планується реалізація проєкту належить до комунальної власності

Так.
так

Чи позначена земельна ділянка на Мапі квартальних майданчиків та полів.

Ні.
ні

Наявність письмової згоди керівника комунальної установи

Ні.
ні

Можливі ризики при реалізації проєкту

Вандалізм , а також використання деякими категоріями громадян даних контейнерів в якості смітників, що призведе до х забиття непотрібом.

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент соціального захисту населення та питань АТО