LET’S GO TO ГОРОДКИ На реалізації

Доданий
29.09.2020
Номер
56
Спортивні та дитячі майданчики

Розміщення на території гімназії №20 двох площадок для гри в городки.
Городковий спорт–це рухома гра,що має на меті вибити битою певні фігури,складені з п’яти дерев’яних циліндрів за межі ігрового квадрату.
Площа майданчику з гумового покриття може слугувати також зоною для будь-яких інших рухомих видів спорту.
Правила гри дуже прості та інвентар який можна зробити навіть з підручних матеріалів.

Автор проєкту
Бюджет
1 065 625 грн
Розрахунок бюджету
Район
КВАРТАЛЬНИЙ МАЙДАНЧИК
Адреса
вул. Академіка Маслова (Радянська), 12, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проєкту пріоритетам Громадського бюджету

Так.
10. Спортивні та дитячі майданчики

Існуюча ситуація

Історії городкового спорту у м. Кременчук вже майже 50 років. За цей час мешканці міста неодноразово ставали чемпіонами Світу, Європи та України. У нашому місті, на даний час, майстри спорту та заслужений тренер України, які прагнуть розвитку цього виду спорту в нашому місті.
Стан городкових майданчиків, які залишилися на території КрНУ поганий. Їм вже майже 50 років. Поверхня городкового квадрату там з металу, який вже не відповідає вимогам проведення змагань обласного та всеукраїнського рівня. Планується ж побудова майданчиків з надміцного бетону та листів полікарбонату, які слугуватимуть довше та майже повністю поглинатимуть шум від ударів битою.
До 1999 року відділення городкового спорту було закріплено за спортивним клубом «КрАЗ» (була штатна одиниця тренера). Після, спорт комплекс було передано до університету і дитяче направлення з цього виду спорту зникло, а тренер працює зараз на громадських засадах.
Тому, з метою залучення до цього виду спорту не тільки студентів, а й дітей, підлітків громадська організація «Кременчуцька федерація городкового спорту» (ГО КФГС) на чолі з президентом федерації Коваль С.С., зараз працює над створенням відділення з городкового спорту в одній з дитячо-юнацьких шкіл міста Кременчук. Це дозволить й далі виховувати молоде покоління здоровими та освіченими громадянами нашої країни.
До того ж у зв’язку з ситуацією, що склалася у світі з поширенням гострої респіраторної хвороби, спричиненою коронавірусом (Covid-19) є дуже доречним популяризація тих видів спорту, які не потребують замкнутого простору та тісного контакту один з одним. Городковий спорт є саме таким видом спорту. До речі засобів та матеріальної бази для створення невеликих майданчиків у різних районах міста потрібно зовсім небагато. Таким чином, діти зможуть займатися на свіжому повітрі, недалеко від власного дому, що дозволить уникати місць масового скупчення людей, наприклад, таких як місцевий транспорт.

Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проєкту

Цим спортом можуть займатися ВСІ!! І молоді , і старі, і спортивні, і люди з фізичними вадами здоров’я.Одночасно на двох квадратах городкових майданчиків можуть займатися від 2 до 12 спортсменів.

Мета проєкту

Ми дуже хочемо зробити молодь нашого міста спортивною та активною! Побудова сучасних майданчиків на території гімн. № 20 дасть можливість: –долучити школярів та підлітків в центрі міста до дуже цікавої та захоплюючої гри у городки –проводити показові виступи, майстер-класи від провідних спортсменів

Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Розробка фінального проекту.
2. Пошук досвідченої компанії-підрядника.
3. Демонтаж застарілого обладнання.
2.Підготовка майданчика для влаштування гумового покриття та поверхні двох квадратів для заливки, вирівнювання, шліфування бетону.
3.Улаштування городкового майданчика.
4. Нанесення фінальної розмітки для гри.
5. Установка інформаційних стендів та облаштування території лавками та урнами.
5.Введення в експлуатацію.

Результати (кількісні і якісні) реалізації проєкту

ЗБІЛЬШЕННЯ дітей зацікавлених новим для них видом спорту; ЗБІЛЬШЕННЯ можливостей спортивного розвитку для дітей у спец.групах та дітей з надлишковою вагою; ЗМЕНШЕННЯ часу проведення дітей за гаджетами; ЗМЕНШЕННЯ часу на розвиток у підлітків шкідливих звичок; ЯКІСНЕ навчання городкового спорту від заслужених тренерів України та чемпіонів Світу з городків; ЯКІСНИЙ фізичний, психологічний та розумовий розвиток дітей.

Земельна ділянка, приміщення, об’єкт на якій планується реалізація проєкту належить до комунальної власності

Так.
Кременчуцька гімназії №20.
вулиця Академіка Маслова, 12, Кременчук, Полтавська область, 39600

Чи позначена земельна ділянка на Мапі квартальних майданчиків та полів.

Так.
Так

Наявність письмової згоди керівника комунальної установи

Так.
Так

Можливі ризики при реалізації проєкту

Здорожчання матеріалів.
Проведення неякісних робіт компанією-підрядником з вирівнювання поверхні та нанесення всіх шарів спортивного майданчика.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент освіти