«Ангел Анімалз Кременчук» - Поточний ремонт та облаштування прилеглої території в 4 лікарні Відхилений

Доданий
03.10.2019
Номер
76
Екологія

Зробити ремонт у приміщенні КНМП «ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ «КРЕМЕНЧУЦЬКА» - відремонтувати, утеплити, поставити енергоефективні вінка та двері

Автор проєкту
Сергій
Сергій Чирва
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
КОМУНАЛЬНИЙ ВЕЛИКИЙ проєкт
Адреса
просп. Лесі Українки (50 років Жовтня), 80, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики малої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики комунальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Так

Відповідність тематики соціальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Чи відповідає земельна ділянка переліку рекомендованих місць

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

Під час війни, яка йде зараз, люди замикаються у собі, багато суїцидів і депресивних станів серед населення , особливо серед ветеранів та сімей воїнів, родин дітей та осіб з інвалідністю, переселенців. Департамент соціального захисту виконкому має проводити дієву роботу з реабілітації та інклюзивності. Остання передбачає усунення дискримінації, інтеграцію біженців, однаковий доступ до суспільних благ та забезпечення прав людини. Всесвітній саміт соціального прогресу (Копенгаген, 1995) визначив інклюзивне суспільство як таке, в якому кожен має належні права та відповідальність і відіграє активну роль у житті громади. Особливу проблему складає посттравматичний стресовий розлад, інші відхилення, це проблема світового рівня і унікальність проекту є в іноваційних методах психологічної реабілітації, які полягають у застосуванні анімало-терапії та арт-терапії для реабілітації дітей та дорослих, долученню їх до активного життя. В Кременчуці ГО інвалідів та ветеранів АТО «Струни серця» та ветеранська ГО «Ангел Анімалз України» впроваджують волонтерський проект анімалотерапії (ми – одне з 4 міст України), проте без фінансування міста проект лише жевріє. Виконком надав приміщення для проекту як позичку ветеранській ГО «Струни серця» через КНМП «ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ «КРЕМЕНЧУЦЬКА», проте необхідно його відремонтувати, утеплити, поставити енергоефективні вінка та двері, оскільки основні реціпієнти проекту – діти, адже значною проблемою жителів Кременчука є затримки мовного та іншого розвитку, хвороби, що недостатньо лікуються (аутизм, ДЦП, психологічні розлади, боязнь собак, стресові розлади, т. ч. у ветеранів війни(АТО), зниження імунітету, реабілітації: після хронічних хвороб, переломів, травм, в т ч психологічного характеру. Існує велика потреба в лікуванні таких випадків, чим і допоможе продовження даного проекту, який започатковано в 2018 році.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції Діти та дорослі різного віку, статі та соціального статусу, в тому числі переселенці, ветерани АТО, особи з інвалідністю та особливими потребами, кількість долучених до використання результатів проекту людей залежить від величини фінансування заходів та може досягнути величини в рік 1200 осіб при загальній потребі в місті до 20 тис осіб. За рахунок програми передбачається після навчання персоналу та проведення ремонту, закупки обладнання провести реабілітацію в 2020 році 55 особам з інвалідністю, в т.ч. дітям; ветеранам АТО та створити 5 робочих місць для цільової групи.

2.3. Мета проектної пропозиції

Впровадження постійно діючої іноваційної системи розвитку інклюзивності та реабілітації населення методами анімалотерапії: відбір, навчання волонтерів, собак, створення бази тварин анімалотерапії, створення робочих місць ветеранів, проведення реабілітаційних заходів дітей та дорослих з особливими потребами, включаючи ветеранів АТО.

2.4. Завдання проектної пропозиції

Продовження відбору та навчання тварин і волонтерів методам анімало-терапії. Здача екзаменів та отримання необхідних для впровадження методу сертифікатів. Підготовка бази проведення занять (прилеглої території). Підготовка приміщення проведення анімалотерапії (ремонт, утеплення, установка енергоефективних вікон та дверей, воріт). Виготовлення та закупка обладнання для анімалотерапії. Проведення реабілітаційних заходів для цільових груп.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

Відбір та тренування собак 2 рази в тиждень 6 місяців. (всього 50 раз по 300 грн). Учбовий тренінг на три дні 2 тренерів в Київську область для вивчення досвіду програми «Друг героя». 6000 грн. Тренінг по каністерапії із екзаменами (5 етапів по п’ять днів, два запрошених тренера з роміщенням іх в готелі) 30000 грн. Штукатурні та оздоблювальні роботи в приміщеннях 259,8 кв.м. по 200грн 52000 грн. Роботи з ремонту інженерних мереж в приміщеннях проекту та облаштування прилеглих територій 20000 грн. Роботи з утеплення в приміщеннях проекту. 25000грн. Замовлення та установка вікон, дверей, воріт (8) 40000. Комунальні послуги 8 міс по 4000 грн. Виготовлення та закупка необхідного обладнання для проекту 15000грн.
Реабілітаційні заходи з каністерапії (400 грн за заняття). Реабілітаційні заходи з іпотерапії (400 грн за заняття). Реабілітаційні заходи з вуликотерапії. (150 грн сеанс). Транспортні послуги 2000

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Проведено щонедільні –всього 50 - тренінги з відбору та тренування собак, каністерапії, створено базу тварин анімалотерапії, проведено заходи по розвитку інклюзії, створено 5 робочих місць. Підготовлено від 5 собак, 5 кінологів та 5 спеціалістів по каністерапії (кількість залежить від результатів здачі екзаменів). Підготовлені приміщення (ремонт, утеплення, енергоефективні вікна і двері) площею 259,8 кв.м., обладнання для проведення анімалотерапії. Проведено реабілітаційні заходи: з каністерапії 250 раз = курси для реабілітації 25 осіб, з іпотерапії 80 раз (курси з 8 занять для реабілітації 10 осіб), з вуликотерапії 200 раз = повні курси для реабілітації 20 осіб. Всього реабілітовано 55 осіб. Впроваджено іноваційний метод реабілітації методами анімалотарапії та розвитку інклюзії в місті Кременчук, який треба поширювати.

Сайт проекту https://angelanimals.io.ua/
Відеофільм про проект https://youtu.be/7D-7JjtuYg8
Напрями проекту: каністерапія, іпотерапія, апітерапія, арттерапія, ерготерапія.
Партнери проекту : див https://angelanimals.io.ua/s2641360
1. "МОЛОДІЖНА ОРГАНІЗАЦІЯ ІНВАЛІДІВ, ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ (АТО) «СТРУНИ СЕРЦЯ»
2. "МОЛОДІЖНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПОЛЯКІВ І ІНВАЛІДІВ УКРАЇНИ "КВІТИ ПОЛОНІЇ"
3. ГО "РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА АДАПТАЦІЯ ІНВАЛІДІВ, ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ (АТО) «АНГЕЛ АНІМАЛЗ УКРАЇНИ»
4. "ВСЕУКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ КАНІСТЕРАПЕВТІВ" та її Полтавська філія
5. ГО "ФЕДЕРАЦІЯ ВЕТЕРАНСЬКОГО ТА АДАПТИВНОГО КIННОГО СПОРТУ УКРАЇНИ"
6. "КРЕМЕНЧУЦЬКА РЕГІОНАЛЬНА СПІЛКА ПСИХОЛОГІВ, ПСИХІАТРІВ І НАРКОЛОГІВ"
7. КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ МЕДИЧНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЛІКАРНЯ ВІДНОВНОГО ЛІКУВАННЯ»
8 . КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ МЕДИЧНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЛІКАРНЯ ІНТЕНСИВНОГО ЛІКУВАННЯ «КРЕМЕНЧУЦЬКА»

Наявність довідки або інформаційної згоди керівника комунальної установи щодо ознайомлення з проектом (для КОМУНАЛЬНИХ проектів)

Так.
Так

Чи інформували Ви мешканців прилеглих будинків чи мікрорайону щодо подачі проекту?

Так.
Так

Фотографії

Експертна оцінка