«Ангел Анімалз» - соціальна реабілітація осіб з особливими потребами Брав участь

Доданий
03.10.2019
Номер
72
Інші проекти соціальної спрямованості (СОЦІАЛЬНІ проекти)

Унікальність проекту є в іноваційних методах психологічної реабілітації, які полягають у застосуванні анімало-терапії та арт-терапії для реабілітації дітей та дорослих, долученню їх до активного життя.

Автор проєкту
Сергій
Сергій Чирва
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
СОЦІАЛЬНІ проекти
Адреса
наб. Лейтенанта ДнІпрова, 46, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики малої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики комунальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики соціальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Так

Чи відповідає земельна ділянка переліку рекомендованих місць

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

Робота з реабілітації та інклюзивності потребує розвитку в нашому місті та передбачає усунення дискримінації осіб з інвалідністю, розвиток іх інклюзивності, інтеграцію біженців, однаковий доступ до суспільних благ та забезпечення прав людини. Особливу проблему складає посттравматичний стресовий розлад, інші відхилення в здоров’ї. Унікальність цього проекту є в іноваційних методах психологічної та соціальної реабілітації та адаптації, які полягають у застосуванні анімало-терапії та арт-терапії для реабілітації дітей та дорослих, долученню їх до активного життя шляхом розвиток іх інклюзивності, інтеграції, адаптації та внаслідок цього однакового доступу до суспільних благ, забезпечення прав. В Кременчуці ГО інвалідів та ветеранів АТО «Струни серця» та ветеранська ГО «Ангел Анімалз України» за підтримки виконкому міської ради (Програма «Турбота») впроваджують волонтерський проект анімалотерапії (ми – одне з 4 міст України), міськвиконком надав приміщення 259,8 кв.м.для проекту як позичку ветеранській ГО «Струни серця», які будуть використанні для тренування собак і т.і., також на розгляді надання ГО «Ангел Анімалз України» приміщення площею 286,6 кв.м.за адресою Набережна лейтенанта Дніпрова, 46, яке планується використовувати під надання реабілітаційних послуг, на час ремонту по погодженню використовується по договорам співпраці акт.зал водолікарні, контакт-центру «№4 по пров. Гомельському, 22 та ДНЗ №32 по Оксани Петрусенко,11. Пропонується активний розвиток проекту, адже без фінансової підтримки (на сьогодні фінансування складає 0 грн) деякі питання неможливо вирішити (утеплення, оздоблення, заміна вікон на енергоефективні для зменшення видатків на проект, створення мінімально необхідних умов перебування дітей та дорослих на сеансах реабілітації, придбання необхідного обладнання). Основні реціпієнти проекту – діти. Значною проблемою жителів Кременчука є хвороби, що недостатньо лікуються (аутизм, ДЦП, психологічні розлади, боязнь собак, стресові розлади, т. ч. у ветеранів війни(АТО), зниження імунітету, реабілітації: після хронічних хвороб, переломів, травм, в т ч психологічного характеру, затримки мовного та іншого розвитку. Проект започатковано в 2018 році.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Діти та дорослі різного віку, статі та соціального статусу, в тому числі переселенці, ветерани АТО, особи з інвалідністю та особливими потребами, кількість долучених до використання результатів проекту людей залежить від величини фінансування заходів та може досягнути величини в майбутньому в рік до 1200 осіб при загальній потребі в місті до 20 тис осіб. За рахунок цієї програми, що несе також затрати по навчанню та ремонту, передбачається провести реабілітацію в 2020 році особам з обмеженими можливостями, в т. ч. дітям, військовим та ветеранам АТО(ООС), членам сімей загиблих, біженцям загалом від 54 осіб та підготувати від 5 спеціалістів по анімалотерапії із числа осіб з інвалідністю та ветеранів АТО(ООС) (кількість залежить від результатів здачі екзаменів).

2.3. Мета проектної пропозиції

Впровадження постійно діючої іноваційної системи розвитку інклюзивності та реабілітації населення методами анімалотерапії: відбір, навчання волонтерів, собак, створення бази тварин анімалотерапії, створення робочих місць ветеранів, проведення реабілітаційних заходів дітей та дорослих з особливими потребами, включаючи ветеранів АТО.

2.4. Завдання проектної пропозиції

Відбір та навчання тварин і волонтерів методам анімало-терапії. Здача екзаменів та отримання необхідних для впровадження методу сертифікатів. Підготовка бази проведення занять. Підготовка приміщень проведення анімалотерапії. Проведення реабілітаційних заходів для цільових груп.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Послуги з практикуму по анімалотерапії з особливостями видів відхилень, 15000грн, ГО (відбір та cпецпідготовка тварин, всього 50 раз). Січень – квітень 2020 року
2. Підготовчі тренінги (Січень, лютий 2020 року): Учбовий практикум «Друг героя». ГО. 6000 грн. Тренінг по каністерапії з особливостями видів відхилень (ГО) 30000 грн.( (2 етапи по два дні). Послуга «Вивчення досвіду каністерапії з особливостями видів відхилень» з організації семінарів по соціальній реабілітаціі людей з обмеженими можливостями завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії" під час проведення двох трьоденних семінарів в м. Кременчук для кінологів, психологів, лікарів, реабілітологів, логопедів. 48100грн 1 шт (ГО, ФОП)
3. Підготовчий етап проекту по приміщенням (Лютий, березень 2020року):
Послуги з обладнання приміщень для занять анімалотерапією з особливостями видів відхилень 18900грн. ФОП або ПОГ. Послуги замовлення, встановлення енергоефективних вікон, дверей = 40000 грн. ФОП.
4. Комунальні послуги - оплата електроенергії, водопостачання та водовідведення згідно наявних лічильників, 32000 грн (інша частина буде запитана через Мін. ветеранів).
5. Послуги з реабілітації: Послуги з психологічної реабілітації дітей (вади розвитку) з використанням каністерапії. 48000 грн. Курс по десять сеансів за участі кінолога та спеціаліста (психолога, реабілітолога або логопеда). Від 12 осіб. (ГО) Послуги з психологічної реабілітації осіб з обмеженими можливостями, військових та ветеранів АТО(ООС), членів сімей загиблих, біженців з використанням каністерапії. 48000 грн. Курс по десять сеансів за участі кінолога та спеціаліста (психолога, реабілітолога або логопеда). Від 12 осіб (ГО) Послуги з психологічної реабілітації осіб з обмеженими можливостями, в т . ч. дітей, військових та ветеранів АТО(ООС), членів сімей загиблих, біженців з використанням іпотерапії. 32000грн. Курс по вісім сеансів за участі коневода (іпотерапевта) та спеціалістів (психолога, реабілітолога). Від 10 осіб. ГО. Послуги з психологічної реабілітації осіб з обмеженими можливостями, в т . ч. дітей, військових та ветеранів АТО(ООС), членів сімей загиблих, біженців з використанням вуликотерапії. 30000 грн. Курс по десять сеансів за участі спеціаліста (психолога або реабілітолога). Від 20 осіб. Транспортні послуги 17000 грн з доставки осіб для реабілітації методом іпотерапії. Послуги централізованої охорони об'єктів за допомогою технічних засобів охорони та мобільних груп реагування ТОВ «Сокіл Полтавщина» http://sokil-poltavshchina.com.ua або ПП «Явір-2000» 500 грн в місяць, 12 міс=6000. Непередбачувані витрати 29000 грн. В разі залишення коштів по непередбачуваним витратам, а також коли виборять першість декілька подібних проектів, пропорційно здійсюються в сторону збільшення вказані в проекті заходи по безкоштовній для пільгових категорій реабілітації.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Результати реалізації заходів проектної пропозиції:
Проведено практикуми та тренінги з відбору і тренування собак, підготовки спеціалістів по каністерапії, створено базу тварин анімалотерапії, проведено заходи по розвитку інклюзії, створено 5 робочих місць. Підготовлено від 5 собак, 5 кінологів та 5 спеціалістів по каністерапії (кількість залежить від результатів здачі екзаменів). Підготовлено приміщення (ремонт, утеплення, енергоефективні вікна і двері), що обладнані для проведення анімалотерапії. Проведено реабілітаційні заходи: з каністерапії від 240 раз для реабілітації від 24 осіб, з іпотерапії від 80 раз для реабілітації від 10 осіб, з вуликотерапії від 200 раз для реабілітації від 20 осіб. Всього реабілітовано від 54 осіб. Впроваджено іноваційний метод реабілітації методами анімалотарапії та розвитку інклюзії в місті Кременчук, який в подальшому внаслідок підготовки спеціалістів зможе постійно працювати для громади міста.

Наявність довідки або інформаційної згоди керівника комунальної установи щодо ознайомлення з проектом (для КОМУНАЛЬНИХ проектів)

Ні.
Ні

Чи інформували Ви мешканців прилеглих будинків чи мікрорайону щодо подачі проекту?

Так.
Так

Фотографії