Сталий розвиток екосистеми малих річок Кременчуцького регіону Відхилений

Доданий
04.10.2019
Номер
105
Інші проекти соціальної спрямованості (СОЦІАЛЬНІ проекти)

Реалізація соціального проекту спрямована на поєднання екологічного виховання, очищення малих річок на території міста Кременчук та утилізації пляшок шляхом залучення учнівської молоді Кременчуцьких закладів середньої освіти.

Автор проєкту
Бюджет
391 600 грн
Розрахунок бюджету
Район
СОЦІАЛЬНІ проекти
Адреса
Кременчук, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики малої проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики комунальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

Відповідність тематики соціальної проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Інші проекти соціальної спрямованості

Чи відповідає земельна ділянка переліку рекомендованих місць

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

На сьогодні гостро стоїть проблема забруднення басейну річки Дніпро. Вказана екологічна проблема є загрозою для знищення екосистеми регіону, виснаження запасів питної води та комфортного і безпечного проживання людей у прибережних населених пунктах, зокрема в умовах урбосистеми нашого міста. Громадська організація «Товариство охорони природи м. Кременчука» ставить за мету комплексне вирішення екологічних проблем регіону, яке можливе, насамперед, за умови підвищення екологічної свідомості мешканців Кременчука. Крім того, сучасні підходи до сталого розвитку територій вимагають пошуку простих, доступних та ефективних способів запобігання екологічній кризі, зокрема шляхом застосування природо подібних (не шкідливих для довкілля) технологій. Відповідно до цього, пропонуємо новий, доступний та ефективний спосіб очищення води малих річок, які формують басейн річки Дніпро, який передбачає утилізацію РЕТ-пляшок та спрямоване на екологічне виховання школярів через їх безпосереднє залучення до реалізації проекту.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Проект розраховано на школярів міста, віком від 12 до 17 років. Орієнтовна кількість – 1000 осіб.

2.3. Мета проектної пропозиції

Залучення школярів міста до вирішення екологічних проблем малих річок, що формують басейн річки Дніпро та відновлення їх екосистеми для поліпшення якості питної води.

2.4. Завдання проектної пропозиції

Для досягнення мети проекту необхідно виконати наступні кроки:
1. Екологічне виховання школярів міста, виконання науково-дослідних робіт МАН тощо;
2. Майстрування школярами конструкцій з РЕТ-пляшок, які будуть накопичувати на собі водні мікроорганізми, що очищують воду від забруднення;
3. Транспортування та установка конструкцій на акваторії малих річок.
4. Очищення води річки та утилізація РЕТ-пляшок;
5. Очищення прибережних зон малих річок від сміття для розвитку екотуризму.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

Для досягнення мети проекту необхідно виконати наступне:
1. Ознайомити школярів міста з проблемою забруднення малих річок та технологією його усунення шляхом використання РЕТ-пляшок.
2. Майстрування на уроках трудового навчання у школах конструкцій з РЕТ-пляшок, які будуть накопичувати на собі водні мікроорганізми.
3. Транспортування та установка конструкцій на акваторіях малих річок Кременчуцького регіону, які формують басейн річки Дніпро.
4. На пластикових конструкціях утворюються консорціуми гідробіонтів, які живляться за рахунок поліетилену та забруднюючих воду речовин.
5. Очистити воду річки та утилізувати РЕТ-пляшки з використанням природоподібних технологій.
6. Провести моніторинг якості води малих річок та поліпшення питної води у Кременчуці.
7. Відновити природний стан прибережних зон малих річок, що у свою чергу сприятиме розвитку екотуризму та формування екологічної свідомості громадян.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Кількісні показники: Запропонована технологія дозволить утилізовувати 100 000 РЕТ-пляшок з використанням природоподібних технологій.
Виконання проекту буде формувати екологічну свідомість та обізнаність школярів, їх дбайливе ставлення до довкілля, оскільки вони будуть брати безпосередню участь вирішенні екологічних проблем.
Якісні показники: У результаті виконання проекту буде очищено воду малих річок Кременчуцького регіону, які формують басейн річки Дніпро, що у свою чергу покращить навколишнє природне середовище та якість питної води жителів міста.

Наявність довідки або інформаційної згоди керівника комунальної установи щодо ознайомлення з проектом (для КОМУНАЛЬНИХ проектів)

Ні.
Ні

Чи інформували Ви мешканців прилеглих будинків чи мікрорайону щодо подачі проекту?

Ні.
Ні

Фотографії

Експертна оцінка