Альтернативні джерела електроенергії у терцентрі соцобслуговування Автозаводського району Брав участь

Доданий
10.10.2017
Номер
60
Енергозбереження

Повна назва: "Впровадження альтернативних джерел енергії для безперебійного забезпечення електричною енергією будівлі територіального центру соціального обслуговування Автозаводського району департаменту соціального захисту населення та питань АТО"

Автор проєкту
Людмила
Людмила Пилипенко
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Нагірна (включає мікрорайони №№8, 9)
Адреса
просп. Свободи (60 років Жовтня вул.), 130, Кременчуцька міська рада, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
2). Енергозбереження і використання альтернативних джерел енергії в громадських місцях. 3). Безбар’єрність міського простору.

2.1. Існуюча ситуація

Територіальний центр соціального обслуговування Автозаводського району провадить свою діяльність на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності та відкритості, добровільного вибору отримання чи відмови від надання соціальних послуг, гуманності, комплексності, максимальної ефективності використання бюджетних та позабюджетних коштів, законності, соціальної справедливості, забезпечення конфіденційності, дотримання державних стандартів соціальних послуг, етичних норм і правил.
Облаштування сонячної електростанції потужністю близько 5 кВт дозволить зменшити витрати коштів на оплату електричної енергії та забезпечити джерелом енергії у випадку аварії на лінії електропередач, що дасть змогу безперебійно і якісно надавати соціальні послуги відвідувачам територіального центру Автозаводського району.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

За 2016 рік територіальним центром надано соціальних послуг 7214 мешканцям Автозаводського району, які згідно положення про територіальний центр, мають право на отримання соціальних послуг.
На надання соціальних послуг в територіальному центрі мають право:
- громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ;
- громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї;
- громадяни, які є учасниками антитерористичної операції та члени їх сімей, учасники бойових дій та члени їх сімей, інваліди війни та члени їх сімей, ветерани війни та члени їх сімей, сім’ї загиблих під час здійснення АТО; внутрішньо переміщені особи.

2.3. Мета проектної пропозиції

Реалізація проекту надасть можливість економити кошти на оплаті рахунків за електроенергію та можливість мати автономне джерело енергоспоживання у випадку аварії на лінії електропередач.

2.4. Завдання проектної пропозиції

- розробка проектно-кошторисної документації;
- закупівля обладнання сонячної електростанції;
- монтаж обладнання сонячної електростанції;
- налагодження та перевірка змонтованої системи.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

- обстежити перекриття даху (можливо знадобиться підсилення конструкції даху, що призведе до збільшення вартості проекту);
- розмістити сонячні панелі з урахуванням географічного напряму сторони світу та кута нахилу до горизонту;
- провести пусконалагоджувальні роботи;
- налаштувати систему управління сонячної електростанції.
- зобов’язати проектно-монтажну компанію надати гарантію на виконану роботу та забезпечувати обслуговування сонячної електростанції.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

- економія коштів;
- популяризація відновлювальних джерел енергії в місті;
- зменшення викидів парникових газів за рахунок зменшення обсягів споживання електроенергії;
- наявність безперебійного джерела живлення;
- підвищення престижності закладу.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Ні.
Терцентр не нанесено на карту

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Відділ енергоменеджменту та енергетики