Створення на Першому Занасипу по вул. Велика набережна, 17 в бібліотеці-філії №8 БібліоХаба Брав участь

Доданий
10.10.2017
Номер
54
Освіта

Створення в бібліотеці-філії №8 БібліоХаба - безкоштовного мультимедійного простору для проведення заходів, лекцій, зустрічей, тренінгів, майстер-класів.

Автор проєкту
Ірина
Ірина Литвиненко
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Занасип I (включає мікрорайони №18)
Адреса
вул. Велика набережна (50 років СРСР), 17, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
5). Інновації, інформаційні технології, телекомунікації.

2.1. Існуюча ситуація

Бібліотека-філія №8 - зона обслуговування родинного читання у місті Кременчуці на І Занасипу – єдине місце, де діти і вчителі ЗОШ №16, дошкільники ДНЗ №60, їх батьки та люди похилого віку, яких обслуговує бібліотека, мають можливість безкоштовно реалізувати свої культурньо-освітні, інформаційні та комунікативні запити. Проте застаріла матеріально-технічна база, відсутність належного обладнання, інтер'єр та старі некомфортні меблі не дають можливості задовольнити потреби читачів- мешканців у спілкуванні з книгою, один з одним. Як наслідок – молодші школярі та школярі середнього віку не знають, чим зайнятися у вільний від уроків час, збираються на недобудовах для «спілкування за інтересами», підлітки споглядають за поведінкою дорослих, які ведуть аморальний спосіб життя через надмірну кількість «генделиків» у мікрорайоні, тому підвищується рівень правопорушень.
Дитяча бібліотека має перетворитися на сучасний комфортний відкритий простір, де читачі-користувачі можуть отримувати різні послуги і проводити свій час з інтересом та користю, в т.ч. навчитися отримувати доступ і використовувати різні типи інформаційних ресурсів – від книжок до комп’ютерних програм.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Потенційні користувачі БібліоХаба у дитячій бібліотеці по вул. Велика Набережна,17 – 550 читачів віком від 10 до 15 років, які мешкають і навчаються на І Занасипу, 200 дорослих читачів. Всі послуги у просторі будуть надаватися користувачам безкоштовно.

2.3. Мета проектної пропозиції

Забезпечити умови для комфортного, освітньо-пізнавально-розважального змістовного проведення часу, інтелектуального розвитку, неформального спілкування дітей і дорослих міста Кременчука, шляхом створення на І Занасипу БібліоХаб -нового відкритого простору у дитячій бібліотеці по вул. Великій Набережній, 17.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Переобладнати актову залу бібліотеки-філії на сучасний відкритий простір для дітей і підлітків.
а). Зробити дизайн і ремонт приміщення з урахуванням зонування відкритого простору.
б). Закупити і змонтувати мобільні меблі -трансформери.
в). Закупити мультимедійне обладнання з підключенням Wi-Fi зони.
г). Закупити енергозберігаючі лампи, світильники.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Списання та демонтаж старих меблів (столів, стільців), підготовка приміщення до встановлення нових меблів і обладнання.
2. Ремонт приміщення читального залу (підвісна-стеля, фарбування стін сучасним здоров’язберігаючим покриттям, передньої стіни під проектно-відтворювальну діяльність, підлога,захисні металеві двері ).
3. Закупівля нових меблів та мультимедійного обладнання.
4. Встановлення відповідних меблів: книжкових стелажів, стільців та столів-трансформерів, сучасних мобільних крісел.
5.Встановлення технічного обладнання – комп’ютерів, ноутбуків, LED-телевізору, проектору, принтеру, копіювальної офісної техніки, підключення Wi-Fi зони.
6. Демонтаж старих світильників та монтаж енергозберігаючих світильників.
7.Реклама та залучення користувачів (дітей та підлітків, дорослих) до користування новим відкритим простором та послугами.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Кількісні результати:
*Створення на базі бібліотеки-філії №8 по вул.Набережній,17 першого в Кременчуці нового відкритого простору сучасного «БібліоХаба»
*Безкоштовне користування відкритим простором «БібліоХаб» та його послугами до 750 дітей, підлітків та дорослих.
Якісні результати:
*Забезпечення умов для комфортного, змістовного, цікавого відпочинку, розвитку, дозвілля, спілкування і неформального навчання дітей і підлітків
І Занасипу у відкритому просторі «БібліоХаб».
*Популяризація дитячої бібліотеки і, як наслідок, підняття іміджу бібліотеки та залучення до її послуг більшої кількості читачів.
*Сприяння формальній і неформальній освіті підростаючого покоління впродовж життя, самоосвіті та саморозвитку юної особистості.
*Згуртування підлітків за інтересами, можливість розширення кола друзів та власного кругозору.
*Мінімізація ризиків долучення сучасних підлітків до шкідливих звичок та девіантної поведінки через появу комфортних умов та місця, де можна проводити дозвілля з користю та цікавістю.
*Новостворений відкритий простір дасть можливість об»єднуватися людям середнього та похилого віку за інтересами, безкоштовно і за допомогою бібліотекарів оволодіти основами комп»ютерної грамотності.
*Бібліотека-філія №8 з комп»ютерним забезпеченням стане університетом для людей 3 віку.
*Створення сприятливих сучасних умов для проведення масових заходів зі школярами на сучасному технічно-забезпеченому рівні, невимушеного спілкування, опанування комп’ютерними технологіями читачами-дітьми, дорослими та удосконалення навичок з оволодіння новими програмами працівниками-бібліотекарями, психологічного розвантаження та корисного дозвілля – найактуальніші завдання дитячої бібліотеки.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Ні.
Бібліотеки не нанесено на карту

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури і туризму