Спортивно-оздоровча зона відпочинку «Ветеранів АТО» у КЗ «Кременчуцький обласний госпіталь" Брав участь

Доданий
10.10.2017
Номер
53
Спорт

Створення спортивно-оздоровчої зони відпочинку «Ветеранів АТО» на території госпіталю для літніх людей, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб, членів сімей загиблих в АТО та учасників АТО, сприятиме можливості корисного проводження часу на свіжому повітрі, занять спортом, спадкоємності поколінь, спілкування та толерантного відношення до людей з особливими потребами.

Автор проєкту
Валерія
Валерія Глинська
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Центр (включає мікрорайони №№14,15, 16,17)
Адреса
вул. Ігоря Сердюка (Жовтнева), 23/1, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
1). Майданчики і зони відпочинку: спортивні майданчики у визначених місцях; дитячі майданчики у визначених місцях; рекреаційні зони (зелені зони, зони відпочинку) у визначених місцях; майданчики для вигулу собак.

2.1. Існуюча ситуація

Відсутність місця якісного та безпечного відпочинку на свіжому повітрі для літніх людей, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб, членів сімей загиблих в АТО та учасників АТО. На сьогодні виникає необхідність реабілітаційних програм на свіжому повітрі та тому данний проект націлений на створення умов для фізичного, інтелектуального, емоційного та морального розвитку.
Необхідність створення відповідної зони відпочинку також обумовлена відсутністю аналогічного майданчика на якому були би зібрані сучасні спортивні тренажери, ігрове обладнання та можливість відпочинку літніх людей, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб, членів сімей загиблих в АТО та учасників АТО з декоративним оформленням території, а також соціальна профілактики зловживання алкогольних та наркотичних засобів (які мають місце на необлаштованих майданчиках).
Втілення у сучасне життя даного проекту сприяє практичній реалізації подолання бар’єрів у сприйнятті суспільством людей з особливими потребами.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Літні люди, інваліди, внутрішньо переміщених особи, члени сімей загиблих в АТО та учасники АТО, які проходять лікування та реабілітацію у КЗ «Кременчуцький обласний госпіталь для ветеранів війни» ПОР, а саме щоденний доступ для використання спортивно-оздоровчої зони відпочинку:
 120 пацієнтів стаціонару;
 20 пацієнтів денного стаціонару;
 30 пацієнтів центру реабілітації;
 а також бійці АТО з родинами, які пройшли реабілітацію.

2.3. Мета проектної пропозиції

Створити зону відпочинку і реабілітації на відкритому повітрі - відповідно обладнаного спортивного майданчика для ігор, забезпечити умови для самореалізації, розвитку власних здібностей, проведення корисного фізичного та культурного виховання.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1) розвиток прагнення до активного життя у соціумі молодих людей, які отримали інвалідізуючі травми;
2) створення без бар’єрного середовища для людей з особливими потребами, організації їх дозвілля, спортивної діяльності, естетичного виховання;
3) повноцінне входження осіб з особливими потребами в соціальний простір,
4) подолання ізоляції від суспільства,
5) проведення дозвілля, спільний догляд за територією майданчика.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Придбати спортивний інвентар.
2. Встановити спортивний інвентар.
3. Придбати необхідні матеріали для впорядкування спортивно-оздоровчої зони відпочинку.
4. Впорядкувати ділянку спортивно-оздоровчої зони.
5. Відкрити спортивний спортивно-оздоровчу зону відпочинку «Ветеранів АТО».

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Підвищення рівня якості заняття фізкультурою, популяризація здорового способу життя. Безпечне дозвілля літніх людей, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб, членів сімей загиблих в АТО та учасники АТО, які проходять лікування та реабілітацію у КЗ «Кременчуцький обласний госпіталь для ветеранів війни» ПОР та залучення їх до занять спортом. Здорова нація - успішна нація. Додатковий стимул до здорового способу життя.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Ні.
Не відповідає

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Організаційно-контрольний відділ