Крюківський роллердром Відхилений

Доданий
10.10.2017
Номер
51
Спорт

Створення умов для занять населення роликовими та іншими видами спорту шляхом ревіталізації (відновлення) старого напівзруйнованого тенісного корту стадіону у Крюкові на мультифункціональний, якісний та безпечний спортивний майданчик, який буде спеціалізуватися на роликових видах спорту, але не обмежуватиметься ними.

Автор проєкту
Вім
Вім Дантінне
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Крюків (включає мікрорайони №№20, 21,22)
Адреса
вул. Приходька Івана, 102, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
1). Майданчики і зони відпочинку: спортивні майданчики у визначених місцях; дитячі майданчики у визначених місцях; рекреаційні зони (зелені зони, зони відпочинку) у визначених місцях; майданчики для вигулу собак.

2.1. Існуюча ситуація

Існуюча ситуація: порожній, напівзруйнований старий тенісний корт з металевою огорожею, розташований на території спортивного стадіону Крюкова.
Обґрунтування необхідності реалізації проектної пропозиції: відсутність безпечного* та якісного** майданчику, де молоде та старше покоління могли б займатися різними видами спорту***
*Безпечність: територія майданчика віддалена від проїжджої частини і закрита від випадкових перехожих та транспортних засобів.
**Якість: на майданчику рівна бетонна поверхня, яка може служити основою для багатьох видів спорту. Крім того, бетон, як матеріал прослужить багато років, що не потребуватиме значних фінансових витрат на утримання поверхні.
***Різні види спорту: першочергове призначення майданчика - це роликові види спорту, такі як: роликовий хокей, катання на роликах, на самокаті, на різних видах скейтів. Майданчик також слугуватиме різним видам інваспорту, якими займаються спортсмени на візках. Крім того, майданчик може слугувати іншим видам спорту, таким як мініфутбол, теніс, волейбол, бадмінтон, спортивним танцям, брейкденсу та ін.
Причини проблеми: погано підтримувані і ремонтовані дороги та тротуари не дають можливості мешканцям міста займатися роликовими видами спорту в міському просторі. Відсутність мультифункціональних майданчиків для спорту, включаючи роликові види спорту.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Люди і групи людей: Кожна особа, не залежно від віку та статі, яка займається перерахованими вище видами спорту, може скористатися майданчиком. Це можуть бути не лише мешканці Крюкова, а й жителі інших мікрорайонів міста, тому що створений майданчик на цей час не має аналогів у місті.
Орієнтовна кількість користувачів майданчику: беручи до уваги зростання популярності роликових видів спорту серед підростаючого покоління, майданчик потенціально стане місцем занять спортом для десятків користувачів щодня, в залежності від погодних умов.
За умови організації на майданчику диско на роликах, кількість його користувачів збільшиться в рази.
Коли майданчик стане популярним, він потребуватиме адміністрування. Це щоденне планування, які команди, гуртки, клуби, групи людей чи особи будуть його використовувати.

2.3. Мета проектної пропозиції

Створення умов для занять населення роликовими та іншими видами спорту шляхом ревіталізації (відновлення) старого напівзруйнованого тенісного корту стадіону у Крюкові на мультифункціональний, якісний та безпечний спортивний майданчик, який буде спеціалізуватися на роликових видах спорту, але не обмежуватиметься ними.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Пошук досвідченої компанії-підрядника, яка може побудувати міцне, бетонне, довговічне покриття майданчика за конкурентну ціну.
2. Підготовка поверхні майданчика, заливка, вирівнювання, шліфування бетону.
3. Забезпечення безпеки прилеглої території (перевірка і ремонт існуючої металевої огорожі майданчика для уникнення небезпечних ситуацій) і функціональності (встановити лавок для відпочинку, урн для сміття).
4. Координація користування майданчиком у разі, коли значно підвищиться попит на користування майданчиком з боку різних груп населення, клубів або організацій.
5. Організація великої дисковечірки на роликах на відкриття майданчика для інформування громади Кременчука про початок його діяльності.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

Заходи відповідають завданням зазначеним вище:
1. Пошук варіантів компаній-підрядників, які мають достатній досвід та спроможні виконати цей план якісно та за прийнятною ціною (якість + довговічність + ціна -найважливіші чинники при прийнятті рішення)
- Ця послуга має виконуватися міською адміністрацією (окрім службовців, що працюють у робочій групі Громадського бюджету, структурний підрозділ, що відповідає за інфраструктуру та відділ з фізичної культури і спорту також мають бути залучені!)
- В ідеалі, міська адміністрація має створити договір, який має бути підписаний з компанією-підрядником, яка запропонує найкращі умови для виконання проекту.
2. Це робота, за яку має відповідати затверджений підрядник. Експертиза - за підрядником, але очевидно виконання проекту буде включати працю та велику масу бетону.
3. Це може бути виконано структурним підрозділом, що відповідає за інфраструктуру: вони мають необхідне обладнання та досвід.
4. Завдання 4 має виконуватися відділом фізичної культури та спорту, залучаючи при цьому працівників стадіону “Вагонобудівник”.
5. Це завдання може бути виконане автором проекту за підтримки міської адміністрації (управління культури та відділом спорту), і можливо у співпраці з роллердромом по вулиці Києвській щодо з питань оренди роликів.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Якісні: Реалізація безпечного і довговічного спортивного майданчику для роликових видів спорту, який може стати основою для команди/клубу з хокею на роликах, або використовуватися для оздоровчого відпочинку жителями Кременчука, що захоплюються спортом.
Кількісні: Щоденне використання майданчику (якщо дозволять погодні та температурні умови) десятками людей, потенційно більше щоденних користувачів, коли його будуть використовувати спортивні команди/клуби на постійній основі.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Ні.
Не відповідає

Фотографії

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління молоді та спорту