Створення галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва у закладі культури Відхилений

Доданий
26.09.2017
Номер
2
Культура

Повна назва: "Створення галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука"

Автор проєкту
Бюджет
250 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Центр (включає мікрорайони №№14,15, 16,17)
Адреса
вул. Ігоря Сердюка (Жовтнева), 2, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
4). Розвиток міського туризму, туристичної інфраструктури та туристичної привабливості міста; урбанізм.

2.1. Існуюча ситуація

Проблема, на вирішення якої спрямовано проектну пропозицію: дефіцит у місті Кременчуці умов (облаштованих спеціалізованих приміщень) для презентації і просування робіт художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів, які роблять наше місто туристично привабливим, а життя громади сповнюють прекрасним. Поява такого місця в Кременчуці стане не тільки місцем експозиції витворів мистецтва і майстерності, а й епіцентром культурного життя кременчужан. Тут зможуть відбуватися самі різні культурні, громадські, освітні заходи: виставки і прес-конференції, семінари і тренінги, воркшопи і майстер-класи, дискусії і фестивалі.
Описана проблема підсилюється і тим, що дефіцит умов для розвитку нового в культурі і туристичній привабливості міста призводить до того, що Кременчук ризикує стати провінцією.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Жителі міста Кременчука різного віку, приїжджі та туристи, які цікавляться мистецтвом, культурою Кременчука і нашого краю, які хочуть цікаво проводити час і знайомитись з незвичним і прекрасним – виробами художників і майстрів.
Статистика підтверджує цей факт: комунальний заклад культури (КЗК) «Кременчуцька міська художня галерея» станом на вересень 2017 року відвідало більше 11,5 тисяч осіб, КЗК «Кременчуцький музей авіації та космонавтики» - 6,7 тисяч осіб. За перше півріччя 2017 р. КЗК «Картинна галерея Наталії Юзефович» відвідали 4,3 тисячі осіб.
Згідно даних статистики щороку Кременчук відвідують близько 12 тисяч туристів та приїжджих з України та зарубіжжя. З іншого боку є великий запит на мистецький культурний продукт з боку «внутрішніх» туристів – жителів Кременчука. Наприклад, на неформальні екскурсії Кременчуком приходять більше сотні осіб https://vestnik.in.ua/2017/09/18/legendi-kremenchuka-vid-legendarnogo-bergera-spilna-progulyanka-mistom-b-ye-rekordi/ Загалом по місту щороку проводиться близько 700-800 екскурсій. У Кременчуці свої послуги надають 169 підприємців, які мають КВЕД «Послуги з організації подорожувань» або «Діяльність туристичних агентств», в т.ч. юридичних осіб – 80 і ФОПів – 89.

2.3. Мета проектної пропозиції

Створити на базі комунального закладу культури галерею художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва м. Кременчука з метою створення умов для виставлення, демонстрації і просування робіт художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів, які роблять наше місто привабливим для туристів і інвесторів, а життя кременчужан більш сповнене прекрасним.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Облаштувати приміщення для галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука.
2. Придбати для галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва предмета музейного значення для експонування як витвору мистецтва людських рук для виховання у підростаючого покоління почуття прекрасного, естетичного смаку, а також почуття гордості за своїх земляків. Предмет назавжди стане «перлиною» експозиції.
3. Запросити кременчуцьких художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів до використання галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука. Облаштувати експозицію галереї.
4. Провести урочисте відкриття галереї художнього, декоративного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1.1. Укласти угоду з керівництвом одного з комунальних закладів культури м. Кременчука щодо використання приміщень закладу для облаштування галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва.
1.2. Придбати для галереї обладнання, матеріали, освітлення, постаменти, меблі (столи, полички, тощо) змонтувати обладнання.
2.1. Придбати для галереї «Чудо-Троянду» - предмет музейного значення для експонування як витвору мистецтва людських рук для виховання у підростаючого покоління почуття прекрасного, естетичного смаку, а також почуття гордості за своїх земляків. «Чудо-Троянда» прикрасить експозицію в частині галереї під назвою «Музей ковальського мистецтва» і назавжди займе в ній почесне місце. «Чудо-Троянда» виконана, ковалем художньої ковки, художником України, членом Союзу художників м. Харкова та когорти художників і скульпторів м. Києва Сметанко Г.А.
3.1. Шляхом особистих звернень запросити кременчуцьких художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів до використання галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука з метою презентації їхніх робіт.
3.2. Надати різні частини простору і обладнання галереї для експозиції робіт кременчуцьких художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів.
3.3. Облаштувати експозицію галереї.
3.4. Затвердити і оприлюднити графік роботи галереї.
3.5. Реалізувати інформаційну кампанію серед громади міста Кременчука про відкриття і роботу галереї.
3.6. Урочисто відкрити галерею художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука за участю представників всіх зацікавлених сторін.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Кількісні результати:
• Поява 1 галереї художньо-декоративно-прикладного та ковальського мистецтва на базі комунального закладу культури м. Кременчука.
• Залучення до створення, відкриття і використання галереї до 25-30 кременчуцьких художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів.
• Придбання для галереї 1 предмета музейного значення «Чудо-Троянду».
• Створення умов для одночасної експозиції робіт 1-5 художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів.

Якісні результати:
• Поява у м. Кременчук осередку культурного життя громади і гостей міста.
• Поява у м. Кременчук інновації – музею ковальського мистецтва. В Україні таких музеїв нема.
• Поява у м. Кременчук місця спілкування кременчуцьких художників, митців, ковалів, ремісників та інших майстрів.
• Виховання у підростаючого покоління почуття прекрасного, естетичного смаку, а також почуття гордості за своїх земляків.
• Залучення кременчужан до вивчення історії рідного міста.
• Спонукання кременчужан до розвитку власних творчих здібностей і талантів.
• Підвищення розвитку внутрішнього туризму через змістовне дозвілля, розваги, фотографування тощо.
• Створення додаткових умов для виховання почуття краси, естетичного смаку у населення міста, ознайомлення його та гостей з історією Кременчука і краєзнавством.
• Збільшення кількості і якості культурних і освітніх заходів у місті Кременчук, які будуть проводитися на базі галереї.
• Створення додаткових умов для розвитку місцевої креативної економіки.
• Підвищення рівня туристичної і інвестиційної привабливості Кременчука.
• Збільшення кількості туристів у місті.
• Покращення промоції міста Кременчука.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Ні.
Так як реалізація проекта не пов'язана зі створенням майданчиків

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури і туризму