Улаштування нового дитячого майданчика по вул. Одеській, 6, 6-А і пр. Кремневому, 13 у м. Кременчук Реалізований

Доданий
25.09.2017
Номер
1
Спорт

Повна назва: «Улаштування нового дитячого ігрового майданчика в районі житлових будинків №№ 6, 6-А по вул.Одеській та №13 по пров.Кремневому в м. Кременчук». Поява у віддаленому куточку міста нового дитячого майданчика сприятиме всебічному розвитку дітей; дозволить «витягти» їх із гаджетів на двір, створить умови для активного відпочинку людей різного віку.

Автор проєкту
Бюджет
249 705 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Крюків (включає мікрорайони №№20, 21,22)
Адреса
вул. Одеська, 6, Кременчук

Опис

Відповідність тематики проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету м. Кременчука

Так.
1). Майданчики і зони відпочинку: спортивні майданчики у визначених місцях; дитячі майданчики у визначених місцях; рекреаційні зони (зелені зони, зони відпочинку) у визначених місцях; майданчики для вигулу собак.

2.1. Існуюча ситуація

Наш двір (двір по вул. Одеській буд.6, 6-А, і провулку Кремневому буд.13) розташований на околиці Кременчука, де взагалі відсутні будь-які рекреаційні зони: дитячі, дитячо-спортивні, спортивні майданчики, зони відпочинку, зелені зони, майданчики для вигулу собак. Мешканці позбавлені можливості безпечно, цікаво, активно відпочивати на свіжому повітрі, та з користю для здоров’я проводити свій вільний час.
Територія нашого двору досить велика за розміром. Наразі її має доглядати і облаштовувати КП «Місто для людей». За останні 25 років, на превеликий жаль, в нашому дворі нічого нового не з'явилося. Існуючі лавочки, доріжки, та майданчики біля під'їздів в жалюгідному стані. Старий морально застарілий і небезпечний дитячий майданчик непридатний до використання та повністю зношений.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Двір утворюють сім двоповерхових будинків (по вісім квартир у кожному) та будинки приватного сектору, де проживають мешканці різного віку, статі та соціального статусу. Наш двір досить пожвавлений, бо в навколишніх будинках проживає більше 40 дітей віком від 0 до 14 років. Також, до мешканців наших будинків приходять у гості онуки, племінники (не кажучи вже про друзів та знайомих), діти із сусідніх будинків і дворів. Загалом, у дворі проводять час більше 50 дітей.

2.3. Мета проектної пропозиції

Створити умови для безпечного дозвілля і відпочинку дітей та підлітків, які проживають у будинках по вул. Одеській, 6, 6-А, і провулку Кременевому, 13 у м. Кременчук шляхом улаштування сучасного дитячого майданчика.
Надати дітям місце для активного відпочинку, а саме дитячий майданчик, який зробить відпочинок діток безпечним, цікавим, активним та оздоровчим; це чудовий спосіб проводити час у веселій грі на свіжому повітрі, можливість фізичного розвитку дітей, укріплення та загартовування організму.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Підготовка території для майданчика.
2. Установка ігрового інвентарю, огорожі та урн.
3.Укладка ударопоглинального покриття на майданчику.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

1. Демонтаж: старої поламаної металевої каруселі, дерев'яної пісочниці, металевої драбинки, замуленого колодязя.
2. Закупити на сайті kinderland.in.ua необхідний ігровий інвентар та ударопоглинальне покриття, огорожу та урни згідно кошторису.
3. Підготувати площадку для укладки ударопоглинального покриття: зняти верхній шар майданчика (земля), засипати щебенем, піском, вирівняти.
4. Встановити інвентар: дитячий ігровий комплекс, закрита пісочниця, пружинка-гойдалка, гойдалка-баласт, тенісний стіл, бесідка для настільних ігор.
5. Укласти ударопоглинальне покриття на майданчику.
6. Встановити огорожу та урни на майданчику.

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Кількісні результати:
Облаштування 1 дитячого майданчика з 6 конструкціями: 1 шт ігровий комплекс «Універсал» із стінкою для лазіння, гіркою та гойдалкою, 1 шт пісочниця із відкидною кришкою, 1 шт гойдалка-баласт, 1 шт гойдалка-пружинка, 1 шт тенісний стіл, 1 шт комплект «Досуг» із кришею.

Якісні результати:
Улаштування сучасного дитячого майданчика покращить умови відпочинку дорослих і дітей, які проживають у дворі по вул.Одеська 6, 6-А, і провулку Кремневому 13. Мешканці інших дворів з усього мікрорайону зможуть приходити сюди разом зі своїми дітьми для відпочинку та розваг.
Поява нового якісного дитячого майданчика:
- сприятиме гарному фізичному розвитку підростаючого покоління;
- дозволить «витягти» наших сучасних дітей із комп'ютерів, планшетів і телефонів;
- створить умови для активного відпочинку дітей різного віку, а також для формування навичок колективного спілкування та командного духу.
Відбудеться така бажана інтеграція жителів мікрорайону у активне спільне життя.
Реалізація цього проекту наблизить наше рідне місто до такої бажаної мети «Кременчук – місто без околиць».

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям для створення майданчиків і зон відпочинку

Так.
Фото майданчиків на карті розміщені з нашого двору, а позначки на карті вказані у сусідньому дворі (приватний сектор)

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент житлово-комунального господарства