"Квітковий узвіз" - облаштування зони відпочинку на спуску з Водоканалу по просп. Свободи Брав участь

Доданий
11.10.2018
Номер
3
Спорт

«Квітковий узвіз» - це облаштована зона відпочинку пішоходів на тротуарі спуску з Водоканалу по непарній стороні проспекту Свободи від вул. Європейська до вул. Переяславська. Облаштування буде проведено шляхом встановлення лавочок, кашпо для квітів, урн для сміття.

Автор проєкту
Бюджет
325 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
МАЛИЙ проєкт - сектор Молокозавод (включає мікрорайон №12)
Адреса
кв. 101-й, 2, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої та малої проектних пропозицій пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Благоустрій міських територій

Відповідність тематики загальноміської проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

Я, авторка проекту, п’ятдесят років мешкаю в районі водоканалу. На моїх очах одноповерхові приватні будинки змінювались багатоповерхівками, а от міський простір зовсім не адаптувався до потреб мешканців і стандартів сучасної урбаністики. Все піклування про мешканців цього району звелося до заміні асфальтового покриття та облаштування зупинки громадського транспорту «Ринок Троїцький».
Між тим, це великий район, мешканці якого є наповнювачами міського бюджету. Ми заслуговуємо на врахування наших потреб. Однією з яких є необхідність облаштування пішохідної зони на спуску з Водоканалу (по непарній стороні проспекту Свободи від вул. Європейська до вул. Переяславська) на сучасному рівні.
Облаштування зони відпочинку довжиною 250 м зробить це місце більш пристосованим для пішоходів і відпочиваючих із різними потребами. Звичайно, головна транспортна артерія міста не найкраще місце для прогулянок батьків з дитячими візочками, але, якщо мами не їдуть до парку, а переміщуються вздовж проспекту, нехай це місце стане зручним і гарним.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Тротуаром по непарній стороні проспекту Свободи щоденно спускаються і піднімаються тисячі мешканців, в т.ч. представники маломобільних груп населення (мами з дитячими візочками, люди похилого віку, люди з інвалідністю). По проведеному дослідженню виявлені 4 хвилі пішоходо-потоку в робочі дні: • 7-9 години ранку – люди, які прямують на роботу • 10-14 години – непрацюючі, домогосподарки, пенсіонери, мами з візочками • 16-18 години – люди що повертаються з роботи додому • 19-21 години – батьки з дітьми, скейтери, роллери, BMX-ери, відпочиваюча молодь і люди старшого віку. На нашому спуску не зустрінеш нетверезих кампаній, бо у вечірній час вулиця добре освітлена і регулярно перевіряється поліцейськими патрулями. Місце є привабливим і безпечним для вечірніх прогулянок мешканців оточуючих будинків і кременчужан з інших мікрорайонів, які приїздять за покупками, в гості, тощо. Орієнтовна кількість пішоходів, які користуватимуться облаштованою зоною відпочинку «Квітковий узвіз», - близько 20-30 тисяч кременчужан щомісяця. Враховуючи значний пішоходопотік і щорічно зростаючий рух велисепидістів, зона відпочинку «Квітковий узвіз» буде облаштовано конструкціями, які можна буде переміщати.

2.3. Мета проектної пропозиції

Створити умови для належного відпочинку кременчужан у міському просторі району Водоканалу, шляхом облаштування зони відпочинку пішоходів на тротуарі по непарній стороні проспекту Свободи від вул. Європейська до вул. Переяславська.

2.4. Завдання проектної пропозиції

1. Отримати дозвільну документацію для облаштування зони відпочинку.
2. Укласти угоди з проектною і будівельною підрядними організаціями.
3. Придбати і встановити на «Квітковому узвозі» відповідне обладнання для відпочинку пішоходів: лавочки, кашпо з квітами, урни для сміття, велосипедну стоянку, тощо.

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

• Отримання викопіювання з плану міста щодо місця облаштування «Квіткового узвозу».
• Отримання висновків експертів управління земельних ресурсів, управління містобудування та архітектури, УЖКГ, тощо.
• Отримання дозволу на облаштування «Квіткового узвозу».
• Знаходження і укладання угод з проектною і будівельною підрядними організаціями.
• Провести закупівлю послуг, конструкцій і матеріалів, необхідних для облаштування «Квіткового узвозу».
• Доставити конструкції і матеріали для облаштування «Квіткового узвозу».
• Змонтувати конструкції і матеріали на місці зони відпочинку пішоходів «Квітковий узвіз».

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Кількісні результати:
Облаштування 1-єї зони відпочинку для пішоходів, якою щомісяця зможуть користуватися до 30 тисяч кременчужан.
Якісні результати:
• Створення умов для належного відпочинку кременчужан у міському просторі району Водоканалу, шляхом облаштування зони відпочинку пішоходів на тротуарі по непарній стороні проспекту Свободи від вул. Європейська до вул. Переяславська.
• Підвищення комфорту і приязності міського середовища Кременчука.
• Задоволення потреб мешканців мікрорайону.
• Покращення зовнішнього вигляду м. Кременчука.
• Покращення якості життя кременчужан.
• Сприяння сталому розвитку міської громади.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям

Так.
Майданчики і зони відпочинку: спортивні майданчики у визначених місцях; дитячі майданчики у визначених місцях; рекреаційні зони (зелені зони, зони відпочинку) у визначених місцях; майданчики для вигулу собак.

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Департамент житлово-комунального господарства.