Сімейно-спортивний драйв парк "Міський сад" На реалізації

Доданий
24.10.2018
Номер
15
Спорт

Проект Сімейно-спортивний драйв парк "Міський сад" передбачає умовне розділення на три зони: Перша зона являє собою памп - трек та комплексний майданчик для тренувань представників всіх видів велоспорту. Друга зона:  Це  облаштування майданчика спортивними елементами для street-workout. Третя зона: Це ігровий майданчик для сімей з дітьми.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Величко
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
ВЕЛИКИЙ проєкт
Адреса
вул. Чкалова, 4, Кременчуцька міська рада, Кременчук

Опис

Відповідність тематики великої та малої проектних пропозицій пріоритетам Громадського бюджету

Так.
Благоустрій міських територій

Відповідність тематики загальноміської проектної пропозиції пріоритетам Громадського бюджету

Ні.
Ні

2.1. Існуюча ситуація

В Україні все більше людей робить вибір на користь спорту та відмови від шкідливих звичок. А все це завдяки пропаганді спорту і розвитку різних спортивних майданчиків, на яких може займатися кожна людина незалежно віт того, чи він професіонал чи любитель.
В нашому місті не вистачає таких спортивних майданчиків, особливо в міських парках, які є зоною відпочинку усіх жителів міста. Одним з доступних для всіх видом спорту вважається велоспорт та воркаут. Дуже багато людей займаються щодня їздою на велосипеді, вуличною гімнастикою, але, на жаль, вони не можуть повністю розкритися в цих видах спорту, тому що у нас не вистачає спеціалізованих спортивних майданчиків, на яких вони могли б займатися.
Тому я пропоную Проект «Сімейно-спортивний драйв парк "Міській Сад". Цей проект передбачає умовне розділення на три зони.
Перша зона являє собою безпечний майданчик зі штучними фігурами, зробленими з використанням фанери, глини, дерева і металу та універсальний памп-трек з твердим покриттям. Завдяки твердому покриттю по такому треку можна буде кататись не лише на велосипедах, а й на самокатах, роликах та біговелах. Окрім памп-треку планується створити комплексний майданчик для тренувань представників всіх видів велоспорту, з найширшим набором штучних перешкод, які використовуються у всьому світі.
Друга зона: це облаштування майданчика спортивними елементами для street-workout.
Третя зона: це ігрові елементи для сімей з дітьми.
Також всі три зони матимуть елементи благоустрою: велопарковку, лавочки та урни.
Викопіювання з управління містобудування та архітектури з зазначенням орієнтовних меж території, її орієнтовні розміри та інформація із містобудівної документації, стосовно об’єктів, які можуть бути розміщені на території додається. Роботи по встановленню ігрових елементів, будуть проводитися з використанням природних матеріалів та без пошкодження трав’яного покриття.

2.2. Опис людей або груп населення, які зможуть користуватись результатами реалізації проектної пропозиції

Діти дошкільного та шкільного віку, молодь та люди середнього віку. Місцева молодь нашого міста, а саме представники ГО «Велосипед» головою якої є Олексій Корчак, власними силами намагалася збудувати памп-трек, але через брак ресурсів цей трек не був повноцінним. Тому мою ідею по створення такої спортивної площадки в нашому місті дуже позитивно сприйняли і запропонували співробітництво в подальшому.

2.3. Мета проектної пропозиції

Облаштування дитячого майданчику спортивними та ігровими елементами сприятиме залученню якомога більшої кількості дітей, молоді і дорослих мешканців міста до здорового способу життя та дозволить активно відпочивати разом з дітьми.

2.4. Завдання проектної пропозиції

• Провести зонування території.
• Підготувати територію для створення сучасних та безпечних для дітей та дорослих спортивних та ігрових майданчиків.
• Побудувати памп трек, фігурні спортивні елементів та закупити і встановити спортивні та ігрові елементи, а також елементи благоустрою території (велопарковка, лавочки, урни).

2.5. Заходи, які треба виконати для впливу на ситуацію

• Узгодження місця розташування та складових елементів з управлянням містобудування та архітектури, отримання викопіювання території.
• Підготовка території та закупівля матеріалу для того, щоб розпочати будівництво памп треку та спортивних фігур.
• Підготовка території та закупівля ігрового та спортивного обладнання.
• Встановлення ігрового та спортивного обладнання.
• Закупівля та встановлення елементів благоустрою (лавочки, велопарковки, урни)

2.6. Результати (кількісні і якісні) реалізації заходів проектної пропозиції

Кількісні:
Створення в місті першого багатофункціонального спортивно-ігрового майданчика для жителів усіх вікових категорій.
Якісні:
Сприяння розвитку спорту серед молоді та дорослого населення
Сприяння розвитку велоінфраструктури у місті
Створення безпечних умов для відпочинку сім’ям з дітьми.

Чи відповідає ділянка для реалізації проекту рекомендованим місцям

Ні.
Ні

Фотографії

Відповідальні підрозділи

Управління культури і туризму