Горщику, вари!!! Або як Громадський бюджет Кременчука не роздає золоті гори.

Під час навчальних тренінгів з питань впровадження Громадського бюжету м. Кременчука учасники різного віку задають дуже важливі і цікаві питання. Коротко кажучи, всіх цікавить, як прокачати Громадський бюджет м. Кременчука?

Учасники навчальних тренінгів  з питань впровадження Громадського бюджету м. Кременчука є люди самого різного віку і соціального статусу, інтересів і уподобань. Але всі вони задають дуже важливі і цікаві питання про конкурс ГБК-2017. І ми дякуємо їм за це.

Головні спостереження з тренінгів: 

- Авторам з одного мікрорайону не заважає конкуренція, яка має виникнути під час голосування; вони залюбки діляться своїм досвідом (особливо автори проектів-переможців ГБК-2016), порадами та ідеями.

- Частина тренінгів супроводжується своєрідним емоційним "випуском пару", бо людям дуже треба висказати наболіле, незрозуміле, тощо. Нажаль, формат тренінгів не дозволяє проводити цю частину спілкування тривало і глибоко. Тренери зосереджуються в основному на зворотному зв’язку від учасників, відповідях на питання, порадах щодо ГБК-2017.

Цікавий запит був у бібліотеці на Раківці 18.08.2017. Одна жінка сказала: "Уважаемые тренера! Вы мне лучше расскажите, как вы сами действуете поэтапно, подавая проект на ГБ, а я запишу". Ми зрозуміли, що самі кращі і зрозумілі інструкції – це все одно канцеляризм. Людям на тренінгах треба живі історії, успішні приклади, поради авторів, які вже реалізували проекти, думки експертів.

- «Горщику, вари!!!» - люди часто користуються ідеєю із казки братів Гримм. Іншими словами люди радять конкретні ідеї для проектв у м. Кременчук, щоб покращити умови проживання громади, але самі не готові залучатися до цього процесу. Краще вказати, що треба зробити «горщику», владі, громадським діячам, політикам, депутатам, бізнесменам... Мають право говорити, але не треба нарікати на «совок» в інших, бо цей підхід (перекладання відповідальності) - його найкращий прояв. 

Добре було б почати змінювати процес і взяти на себе невеличку відповідальність. Для цього треба лише почати писати проект. Це легко! Далі подати проект. Запросто! А про голосування поговоримо іншим разом.